Klart: Mer inställt för Umeå

Så här på tidiga tisdagskvällen kom ett nytt besked från Svenska Basketbollförbundets tävlingsutskott – som säger att även Umeå BSKT:s match i den andra ligaomgången ställs in på grund av smittläget med Corona-viruset.

Matchen i SBL herr som skulle ha spelats på fredag mellan Umeå och Södertälje kommer att senareläggas till något nytt datum.

Efter träningsmatch i Nässjö drabbades Umeå BSKT hårt av covid-19 och det ledde till att ligapremiären Umeå-Jämtland ställdes in. Sedan har ytterligare test visat på att fler spelare i Umeå smittats – det har blivit tio konstaterade fall i truppen.

Under tisdagen har förbundets tävlingsutskott mottagit uppdaterad information om läget och tog därefter beslut:

”Det har visat sig att smittläget  fortfarande är så omfattande att matchen Umeå BSKT-Södertälje BBK fredagen 23/10 inte kommer att kunna genomföras. Efter konsultation av smittskyddsläkare har Tävlingsutskottet därför beslutat att matchen Umeå BSKT-Södertälje BBK som skulle spelas 23/10 skjuts upp”.

Två Umeå-matcher väntar därmed på nytt speldatum.

I den tredje omgången ska BSKT enligt spelschemat ha bortamatch mot BC Luleå. Den matchen i Luleå Energi Arena ligger på kvällen fredag den 30 oktober. Det återstår att se hur smittläget ser ut mot slutet av nästa vecka.

x x x x x

Även Nässjö Basket har fått sin andra match uppskjuten. Det är typ samma läge och samma beslut från TU:

”Efter konsultation av Smittskyddsläkare har Tävlingsutskottet därför beslutat att matchen KFUM Fryshuset Basket-Nässjö Basket som skulle spelas 23/10 skjuts upp”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.