Nya covid-19-fall i Umeå

Coronaviruset härjar vidare. Umeå BSKT:s senaste notering är 10 sjuka och två inställda matcher i SBL herr.

Trots snabbt avblåsta träningar senaste veckan och karantän för truppen har A3 Basket Umeå fått ytterligare två bekräftade fall av covid-19, efter som det heter ”positiva” svar på tester.

– Förra veckan hade vi ett bekräftat fall, den spelaren ska snart vara friskförklarad, men sedan är det sex stycken till som visat symtom och har fått lämna prover. Nu har vi fått fem svar där tre var negativa och två positiva. Det sjätte provet får vi väl svar på under torsdagen, redovisar coachen Janne Enjebo, som fortsätter;
– Sedan får vi ta det dag för dag, det kan ju bli nya smittade.

I förra omgången av SBL dam blev Umeå-damernas match mot Högsbo Basket uppskjuten. I nästa omgång ska A3 Basket enligt spelschemat gästa Visby Ladies på Gotland för match måndag den 26 oktober.

– Som det ser ut i dag (onsdag) räknar vi med att kunna spela på måndag, men det känns förstås lite oklart. Får vi fler smittade måste vi ta upp en ny diskussion med förbundet, säger Janne Enjebo.

A3-coachen är mycket mån om att försöka minska allt vad smittorisk heter.

– Jag förstår att förbundet måste ta tävlingsbeslut och att det kan bli svårt att hitta nya matchdatum om det blir flera uppskjutna matcher, men jag tycker inte man kan hålla sig till någon fixerad siffra på antal smittade utan måste se varje fall som unikt och inte bara ta vad smittskyddet säger som ”vägledande”. Om smittskyddet säger en sak och förbundet en annan sak, så vill jag gå på smittskyddet, säger Janne Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.