Nya sensationen i A-landslaget

Nya sensationen från basketgymnasiet i Luleå har redan i ligastarten för Luleå Basket imponerat så pass mycket att belöningen blir en plats i A-landslaget. 18-åriga Freja Werth (från Höganäs) finns med bland de 14 spelare som vaskats fram ur bruttotruppen inför Sveriges EM-kval mot Israel den 14 november. En match som ska avgöras i en ”kvalbubbla” på Kreta.

Med i A-landslaget finns även 18-åriga Matilda Ekh (från Västerås) – som var förra årets sensation efter att ha gått samma väg från basketgymnasiet RIG i Luleå in på en ”utbildningsplats” i Luleås ligatrupp.

Nytt namn i A-landslaget är även 21-åriga Lovisa Hjern som varit stekhet i ligaupptakten med Norrköping.

– Speciellt roligt att denna gång kunna skicka in tre relativa debutanter i hetluften. Ekh, Werth och Hjern tar plats bredvid sina mer erfarna lagkompisar. Alla tre har i inledningen av SBL Dam visat att man verkligen tänker konkurrera om speltid, och imponerade stort under det kombinerade seniorlandslags-/framtidslandslagslägret i augusti. Den erfarenhet de nu kommer att samla på sig blir ovärderlig för dem och för damlandslagets framtid, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Av de äldre namnen är exempelvis klubblösa Farhiya Abdi utanför landslaget denna gång.

Här är de 14 utvalda;
Binta Drammeh, TTT Riga (LET)
Elin Eldebrink, Bourges (FRA)
Frida Eldebrink, Girona (SPA)
Matilda Ekh, Luleå Basket
Nathalie Fontaine, Adana (TUR)
Elin Gustavsson, Spirou (BEL)
Louice Halvarsson, Tarbes (FRA)
Paulina Hersler, Battipaglia (ITA)
Lovisa Hjern, Norrköping Dolphins
Klara Lundquist, Alvik Basket
Kalis Loyd, Clarinos (SPA)
Regan Magarity, Tarbes (FRA)
Freja Werth, RIG Luleå
Amanda Zahui, Dynamo Kursk (RYS)

Reserver (i bokstavsordning): Sofia Hägg, Södertälje BBK, Emma Johansson, Wetterbygden Sparks, Josefine Vesterberg, Luleå Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.