Luftburet A3 i Corona-kaos

Förberedelserna för A3 Basket Umeå inför måndagens bortamatch mot Visby Ladies lär hamna någonstans i topp vad gäller kaos och osäkerhet.

Tre spelare har drabbats av bekräftad covid-19, en spelare räknas bort på gund av handskada, och osäkerheten är fortsatt stor vad gäller utvecklingen av smittläget i Coronan.

På söndagens träning fick A3 Basket ihop åtta spelare. Inför måndagens match har coach Janne Enjebo satt upp tio namn på laglistan – men har ett dygn före uppkast ingen aning om hur läget är under måndagen.

– Det är riktigt speciellt att inte veta hur laget ser ut. Det kan fortfarande hända saker med sjukläget, men jag hoppas på att få med åtta spelare och det är bara att gilla läget, säger A3-coachen.

Att in i det sista inte veta om det ens skulle bli match och inte vilka spelare som är tillgängliga, innebär också speciella förutsättningar vad gäller resan till Gotland. Klubben valde till slut att vänta med avresan till måndag eftermiddag. Så det blev en specialbokning.

– Vi flyger privatplan till Visby, det behövs inte så stort plan…, säger Janne Enjebo.

Tankarna inför matchen?

– Visby har inte börjat så bra och vi själva har inte rosat marknaden i våra två första matcher. Vi har stor respekt för ett hemmalag, men åker självklart inte ned för att förlora. Nu gäller det att se möjligheter, det blir ju chans till mer speltid för de som kan vara med, säger A3-coachen.

TV-matchen Visby-Umeå i SBL dam sänds fritt på SVT24 och SVTPlay. Uppkast klockan 19:30 måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.