Umeås hemmapremiär i TV

Måndag kväll blir det hemmapremiär för Umeå BSKT.

Det blev som bekant varken mot Jämtland i omgång 1, eller mot Södertälje i omgång 2 – men mot Nässjö Basket i omgång 4 ska det bli spel.

Matchen mellan de tidigare båda hårt covid-19-drabbade gängen ska direktsändas i TV på SVT24.

– Det kommer att bli en riktigt tufft match, till och med tuffare än den vi spelade mot Luleå. Nässjö är nog ligans mest fysiska lag, de spelar extremt hårt med hög kontaktnivå både defensivt och offensivt så det kommer verkligen att bli en hård match, säger Umeås coach Boris Balibrea.

Från första november är det okej med 300 personer på läktarna och det uppskattar Umeå.
– Förhoppningsvis kan vi få lite extra energi då det är möjligt att ta in lite mera publik, säger Boris Balibrea.

Läget med laget?
– Vi har ännu inte hunnit få allt på plats efter sjukperioden med covid-19, det är tufft, men vi jobbar i rätt riktning och de senaste träningarna har känts bra. Vi ser verkligen fram mot att få tävla så bra vi kan och försöka ta vår första ligaseger på hemmaplan.

Det är fortsatt frågetecken och bedömning ”dag för dag” på Umeås guard Guim Exposito.

I Nässjö saknas Jordan Peltier på grund av skada, han beräknas ha en månads rehabilitering framför sig.

Den ligamatch Umeå spelat slutade med förlust borta mot BC Luleå – medan Nässjö i sin premiär lyckades ta skalpen av Köping med 78-76 hemma i Nässjö.

För nästan en månad sedan möttes Nässjö och Umeå i testmatch på försäsongen. Resultatet av den övningen blev då att Nässjö vann på hemmaplan med 88-75 och att BSKT fick med sig Corona-viruset hem till Umeå.

Uppkast i Umeå Energi Arena är klockan 19:30 måndag då vi har den 2 november.

x x x x x

Noterbart i övrigt: Det finns ännu inte några nya speldatum för de uppskjutna matcherna – där Umeå och Nässjö har två ospelade vardera; Umeå-Jämtland, Umeå-Södertälje, Nässjö-Södertälje, Fryshuset-Nässjö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.