En nolla ska spräckas

Under lördagen ska en nolla spräckas i SBL herr. På förhand oklart vilken segernolla…

Nykomlingen Fryshuset ska på hemmaplan ta sig an Umeå BSKT. Båda lagen utan seger efter två spelade matcher vardera.

– Vi förväntar oss en tuff match. Det är Fryshusets första hemmamatch den här säsongen i SBL och även om det inte inte blir mer än 50 åskådare så känner de säkert att det är första matchen de kan vinna, så det kan bli riktigt svårt för oss. Vi måste vara redo, säger Umeås coach Boris Balibrea.

Även om Fryshuset i ligaupptakten har förlorat med marginal mot Södertälje och Borås, varnar Balibrea för lagets förmåga.

– De har varit med och tävlat stora delar av matcherna. Det är ett lurigt lag med en massa olika varianter på zonförsvar som blir en utmaning för vårt anfall. Fryshuset är  svårscoutat med mycket individuell talang i en mot en-situationer, vi kan hamna i trubbel om vi inte gör vårt jobb.

– Vårt mål är att ta individuellt ansvar, försöka kontrollera deras store Elias Desport och Aleksa Solevic. Vi ska ta det därifrån och försöka sätta våra öppna skott (vi missade en del i förra matchen) och på så sätt förhoppningsvis kunna stärka vårt självförtroende, avslutar Boris Balibrea förhandssnacket.

Uppkast mellan Fryshuset och Umeå BSKT är lördag klockan 16:00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.