Båda lagen redo efter uppehåll

Dags igen för A3 Basket Umeå – som på söndagen (kl 15:00) tar emot Norrköping Dolphins inför tomma läktare i Umeå Energi Arena.

– Ligauppehållet för landslagsspel har varit nyttigt, vi tränar hårt och det har gjort alla gott att vara ifrån varandra ett tag. Den här veckan har vi haft bra fart på träningarna, det känns som vi är på rätt väg och är redo att möta Norrköping, säger Umeå-coachen Janne Enjebo till Bloggen.

– Det är bra att vi kan hålla i gång ligan och spela, som läget är med pandemin tycker jag att beslutet att inte släppa in någon publik är rätt av klubben. Just nu måste ingen fysiskt gå på basket, matcherna sänds och går att följa, säger Janne Enjebo.

– Vi har tagit hand om spelledigheten och känner oss redo. Som vanligt vill vi bestämma tempot. Det ska gå snabbt där vi vill hitta rätt avslut. Spelar vi ett tajt och aggressivt försvar kommer poängen framåt också, säger Norrköpings-coachen Kevin Taylor Lundgren till klubbens hemsida.

Notera att…
… Umeå har inlett säsongen med tre vinster/två förluster. Norrköping har fyra vinster/två förluster.

… Förra säsongen vann Norrköping båda mötena med Umeå, det blev 85-71 i Norrköping och 58-71 i Umeå.

… Dolphins har denna säsong en kvartett som sticker ut, det är USA-trion Chanelle Molina, Erika Davenport och Camille Zimmerman + svenska landslagsspelaren Lovisa Hjern.

… I inledningen av säsongen har Umeå haft en trojka som lett laget, det är Janee Thompson, Emma Stach och  Ama Degbeon. Noterbart är att trepoängsskytten Cajsa Uhrström har ett förflutet i Norrköping, det var dock tre säsonger sedan hon spelade med Dolphins.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.