Beslutet: Nu gäller 8 personer

Efter tydliga signaler från regeringen har nu Länsstyrelser runt om i landet börjat ta sina beslut i publikfrågan.  För att undvika förvirring har länsstyrelserna bestämt sig för att införa reglerna på samma sätt i hela landet.

Från och med i morgon tisdag den 24 november gäller max 8 personer på idrottsevenemang, det gäller även för sittande publik.

Detta gäller här i norr för Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland – och även i Jämtland blir det stopp för publiken.

Så här ser exempelvis beslutet ut som påverkar Jämtland Basket:

”Från och med tisdag den 24 november är det förbjudet att genomföra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 8 deltagare i Jämtlands län. Undantag görs för begravningsceremonier där upp till 20 personer kan delta under förutsättning att villkor för att minska risken för smittspridning följs.
Beslutet innebär då att det nationella undantaget för sittande publik upp till 300 personer inte längre gäller i Jämtlands län. Begränsningen om 8 personer gäller även för sittande publik.
Beslutet har fattats mot bakgrund av det allvarliga corona-läget i länet med allmän smittspridning och klustersmitta. Länsstyrelsen har fattat beslut efter samråd och dialog med smittskyddsenheten vid Region Jämtland Härjedalen.”
”Vi anser att detta är nödvändigt för att begränsa antalet kontakter mellan människor och på det sättet motverka smittspridningen”, säger Jöran Hägglund, landshövding i Jämtlands län.

Dessa beslut gäller tills vidare och fram tills dess nya beslut tas grundat på läget med smittspridningen av Corona-viruset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.