Klart: EuroCup-bubbla för Umeå

Då har internationella förbundet FIBA:s Europa-styrelse tagit det – mycket väntade – beslutet att damernas EuroCup får helt nytt spelformat. Anledningen är givetvis pandemins utveckling.

Glöm allt vad hemma/borta-matcher heter. Gruppspelet kommer i stället att avgöras i  ”bubblor” där lagen möts en gång.

Speldatum blir den 19-22 januari 2021.

A3 Basket Umeå ska i sin första match möta Orman Genclik, Turkiet, sedan väntar i andra matchen Miskolc, Ungern, och i sista gruppmatchen Ramla, Israel.

Vilka spelorter som det ska bli för dessa bubblor är ännu inte klart/kommunicerat.

– Att det skulle gå den här vägen var väntat, alla klubbar ska vara med på ett digitalt möte i morgon (tisdag), en av grejerna FIBA vill diskutera är vilka spelorter som kan bli möjliga. Sedan beror det förstås också på vilka länder som är stängda respektive öppna, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

Mer läsning (Plus): ”Det är plan B, plan C är att ställa in allt”

Från gruppspelet går de två bästa ur respektive grupp vidare till ett slutspel som inleds med åttondelsfinaler som tillsammans med kvartsfinaler ska avgöras i form av enkelmöten i bubblor med planerad start i mitten av mars månad. Slutligen ska de fyra främsta lagen göra upp i final-bubbla i april.

FIBA Europa garderar sig och anger att om smittspridningen och covid-19-situationen så kräver – kan nya ändringar komma längre fram.

(Noterbart är att det denna säsong i EuroCup inte kommer att tillkomma några utslagna lag från EuroLeague)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.