Radarparet återförenas i Umeå

Säsongen 2014/2015 spelade Omar Krayem och Germain Jordan tillsammans som ett klassiskt radarpar i Umeå BSKT.

Nu återförenas stjärnduon i klubben inför den extremt tuffa månaden december – då Umeå ska spela inte mindre än åtta matcher.

Umeå BKST har fortfarande Jonathan Peleg borta på obestämd tid, dessutom skadade sig Guim Exposito i sista ligamatchen före landslagsuppehållet, så det är något av krisläge på guardsidan. Samtidigt har Superettan, där Omar Krayem i höst spelat för Team4Q Helsingborg, satts på Corona-paus. I Superettan har Omar Krayem snittat 28,3 poäng + 8 assists.

Lösningen på situationen blir att Umeå BSKT plockar in 34-årige veteranguarden Omar Krayem på ett korttidskontrakt fram till årsskiftet.

– Alla sade redan från start att det här skulle bli en konstig säsong för alla lag, men vad vi inte visste var att vi skulle få så många obekvämligheter.
Efter att vi drabbats av covid-19, tappat en massa träningstid, försökt passa in nya spelare och Pelegs skada, så har det adderats med att Exposito blev skadad i senaste matchen mot Köping och båda är borta på obestämd tid. Nu får vi ta det vecka för vecka, säger Umeås coach Boris Balibra, som fortsätter;

– Det är skälet till att vi beslutat att tillfälligt ta in Omar som känner klubben och Germain sedan tidigare. Jag har haft flera samtal med Omar som är redo att hjälpa våra unga spelare och jag är mycket tacksam för den vilja han visat för att komma och hjälpa oss. Jag är övertygad om att han kommer att bidra på ett väldigt bra sätt.

Bilden: Klassisk bild från 2014 på radarparet Germain Jordan och Omar Krayem.
Foto: Kenneth Sandelin

Mer läsning (Plus): Stjärnan tillbaka i nödläge ”Spännande”

Lämnat: Umeå BSKT har brutit kontraktet med nigerianska centern Munachiso Okonkwo. För hans del blev tiden i Umeå inte alls lyckosam.
På sex ligamatcher blev det i snitt 17 min/match med 7,0 poäng och 5,7 returer.

x x x x x

Umeås tuffa december:

Ett par tidigare, på grund av Corona, uppskjutna matcher har lagts in i Umeå BSKT:s schema för december – som därmed blir tufft med åtta ligamatcher.
1/12: Umeå BSKT-Södertälje
4/12: Umeå-Fryshuset
8/12: Nässjö-Umeå BSKT
11/12: Umeå BSKT-Borås
18/12: BC Luleå-Umeå BSKT
22/12: Umeå BSKT-Jämtland
27/12: Umeå BSKT-Jämtland
30/12: Köping-Umeå BSKT

x x x x x

Inte bara Umeå ser om sitt hus. Nässjö Basket har också skador – både Jordan Peltier och Valter Lindström är för tillfället ur spel. Lösningen för Nässjö blev att plocka in guarden  Edvin Stark som inlett säsongen i Superettan med Ockelbo. Stark har hunnit med ett par matcher för Nässjö och kontraktet gäller till att börja med året ut.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.