Blågula chansen

Fredag klockan 14:00 på neutral plan. Sverige mot Nederländerna i en match som kan bli en vattendelare i herrarnas EM-kvalgrupp D.

Tidigare i kvalet har såväl Sverige som Nederländerna torskat mot Kroatien och vunnit mot Turkiet. Med tanke på att Kroatien ser starkt ut och att Turkiet bytt förbundskapten, stärkt truppen och nu spelar två hemmamatcher i ”bubblan” som avgörs i Istanbul – så är ett sannolikt scenario att blågult i långa loppet gör upp med Nederländerna om tredjeplatsen i kvalgruppen. Med andra ord krävs en starkt insats på fredag eftermiddag.

När Sverige storspelade och slog turkarna inför 11.000 åskådare i Globen var det Ludde Håkanson skytteshow med 7 av 12 på långa treor. Nu testade Spanien-proffset positivt för covid-19 och får inte vara med. Borta är även skadade William Magarity som sköt 3 av 4 från trepoängsland mot Turkiet.

Läget påminner inte så lite om hur det nyligen var för svenska damlandslaget som saknade stora namn inför sin EM-kvalmatch. Damerna knöt näven och storspelade samtidigt som fem A-landslagsdebutanter fick speltid.

Så allt som behövs är en sorts blågul repris på hårt lagjobb. Thomas Massamba får hålla i bollen och vara elak försvarare mot Nederländernas vasse pointguard Charlon Kloof, Massamba får backas upp av Melwin Pantzar.
Tobias Borg, Johan Löfberg och Chris Czerapowicz får skjuta bollen. Alex Lindqvist får finta och lura holländare att han ska skjuta bollen. Ta returer och blocka bollen är uppgiften för Nick Spires och Adam Ramstedt, båda 210 centimeter. Denzel Andersson ska fixa stopp. Ändå inget pjåkigt gäng. Därtill får förbundskapten Hugo Lopez sätta myror i huvudet på motståndarna genom att skicka in en sådan som #94 Nathan Dawit, den grabben är inte blyg på att lossa bössan. Från bänken finns även William Gutenius och Tim Schüberg.

Lagbild på hela truppen. Foto: Isac Solinaw, Sweden Basketball.

Nederländerna kommer också att gå för en total laginsats, så det kan bli en mycket intressant match. Vid sidan av erfarne stjärnan Kloof finns fina guarder som Worthy De Jong och Yannick Franke.  Längre fram på banan finns forwarden Mohamed Kherraz och powerforwards som Jito Kok, samt Roeland Schaftenaar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.