Spelarbyte i blågult

Inför söndagens EM-kvalmatch i bubblan i Istanbul – då Sverige ställs mot obesegrade gruppettan Kroatien – blir det ett spelarbyte i den blågula truppen. Av smällen i matchen mot Nederländerna i fredags har Nick Spires fått en lättare hjärnskakning och in bland de tolv i laget går i stället BC Luleås Adam Rönnqvist.

I övrigt är det samma gäng som senast, vilket innebär att Umeå BSKT:s Nathan Dawit finns med i blågula laget.

EM-kvalmatchen Sverige-Kroatien, klockan 18:00, sänds direkt på TV10 eller Viaplay.se.

Starka Kroatien har en jätte på 213 centimeter vid namn Miro Bilan, centern gjorde 30 poäng och plockade 12 returer senast när kroaterna lekte med Turkiet. Andra starka namn i laget är exempelvis powerforwarden Zeljko Sakic samt guarden Mateo Dreznjak. Men Kroatien har ett väldigt brett lag där speltiden oftast fördelas generöst på elva gubbar.

Vid seger mot Sverige säkrar Kroatien platsen i EM-slutspelet 2022.

När lagen möttes i Zagreb tidigare i kvalet vann Kroatien med 72-56 mot Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.