EM-kvalet: Hoppas på stjärnorna

Sveriges herrar har fortfarande allt i egna händer vad gäller chansen att ta sig till EM-slutspelet 2022.

Allt kommer att avgöras i nästa kvalbubbla som ska spelas i februari. Sverige spelar mot Turkiet lördagen den 20 februari och mot Nederländerna den 22 februari.

Vart den kvalbubblan ska spelas är inte klart – med svenska basketbollförbundet meddelar att Sverige inte räknar med söka det arrangemanget – då pengarna (tre miljoner kronor) inte finns i kassakistan.

Mer optimistisk är synen på möjligheten att få med Sveriges tre Euroleague-spelare under kvalavslutningen. Jonas Jerebko i ryska Khimki, Jeffery Taylor i spanska Real Madrid och Marcus Eriksson i tyska Alba Berlin.

I ett pressmeddelande skriver svenska förbundet;
”Först och främst kan vi inte sia om Covid19 och den situationen. Men Sverige har även tre spelare i Euroleague som sagt att de vill spela för Sverige om deras klubbar släpper dem. Situationen med spelschemat är speciellt gynnsamt i februari 2021.”
”Andra nationer har fått med Euroleaguespelare till vissa matcher, det internationella regelverket är tydligt, spelarna ska få spela landskamper, så när två helt avgörande matcher för Sveriges chanser att kvala till EM nu står på spel hoppas Svenska Basketbollförbundet på att en lösning ska hittas tillsammans med spelarna.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.