Ännu fler ligamatcher stoppas

Ny dag och nya besked om avblåsta ligamatcher.

Liksom gårdagens beslut om två uppskjutna matcher för Luleå Basket handlar det om covid-19-fall i fler klubbar i SBL dam.

Alvik Basket och Högsbo Basket har också drabbats. Båda lagens två nästkommande matcher flyttas framåt i tid.

Följande matcher skjuts upp:
2020-12-05
Uppsala Basket- Högsbo Basket
Wetterbygden Sparks- Alvik Basket

2020-12-09
Högsbo Basket- Mark Basket
Alvik Basket- Södertälje

I besluten skriver tävlingsansvarige Olle Lundén;
”Efter konsultation av Smittskyddsläkare har Svenska Basketbollförbundet tagit ovanstående beslut. Matcherna, ska enligt protokollet, schemaläggas inom 28 dagar. Det blir de inblandade lagens uppgift att hitta nya speldatum. SBBF:s tävlingsavdelning finns till hjälp vid behov.”

x x x x x

I skrivande stund återstår tre matcher denna helg i basketligan dam;
Lördag 5 december
Kl. 16:00 Visby Ladies-Norrköping Dolphins
Söndag 6 december
Kl. 16:00 Södertälje BBK-A3 Basket Umeå
Kl. 16:00 Mark Basket-Helsingborg BBK

Noterbart: Nykomlingen Helsingborg är på väg att ta in en rejäl förstärkning. Landslagsmeriterade Elin Gustavsson flyttade hem till Ängelholm då den belgiska ligan, där hon hör till Spirou Charleroi, klappade igen på grund av pandemin och läget är oklart när spel kan återupptas. Det blev i Belgien bara en enda ligamatch i oktober där Elin Gustavsson på 27 minuter gjorde 10 poäng och tog 5 returer. Hon har efter hemkomsten till Skåne tränat med Helsingborg och nu är licensen för svenska ligan på väg att ordnas.

x x x x x

Även om det är kvar stor del av säsongen så tornar det upp bekymmer kring när uppskjutna matcher ska kunna spelas och om det kommer att bli ett totalt spelstopp – som i våras.

Bloggen noterar att BC Luleå-tränaren Peter Öqvist (själv covid-19-drabbad för en tid sedan) via NSD:s basketblogg redan lanserar ett förslag inför vårens SM-slutspel; ”Jag kan se slutspelet avgöras i en bubbla. Det skulle funka. Om ingen publik tillåts har jag svårt att se varför lagen ska resa runt hela landet och spela inför tomma läktare” 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.