Idrottsnörd tar över klubban

En äkta idrottsnörd tar över ordförandeklubban i BC Luleå.

Roland Askebrand, 60, till vardags affärsutvecklingschef norr på Riksbyggen, har suttit som ledamot i BC Luleås styrelse sedan 2016 och kliver nu upp på ordförandeposten som efterträdare till Gunnar Axheim.

Askebrand presenterar sig själv i ett pressmeddelande;
”Jag är idrottsnörd sedan första början. Jag hade inte riktigt förutsättningar för att spela basket utan jag var fotbollsspelare i första hand och hockeyspelare i andra. Jag gillar idrott av alla modeller och för mig betyder det här mycket”.

När det gäller nya uppdraget så hyllar nye ordföranden, inte helt oväntat, staden och laget:
”Jag är smickrad att få frågan och väldigt hedrad att få fungera som ordförande för BC Luleå. Luleå är Sveriges ledande basketstad och BC Luleå är ett av Sveriges absolut bästa basketlag”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.