Oklart om blågula stjärnor

Sveriges enda WNBA-spelare Amanda Zahui är uttagen till stundande EM-kval. Det verkar dock en aning oklart om hon kommer till spel.

I vart fall har hon i dagarna lämnat Dynamo Kursk – enligt den ryska klubben handlar det om en ömsesidig överenskommelse som beror på att ”Zahui inte kan spela för närvarande på grund av hälsoproblem”.

Vad detta betyder återstår att se.

x x x x x

En annan svensk stjärna som tycks vara på väg att lämna Rysslands är Jonas Jerebko. Initierade basketjournalisten Donatas Urbonas från Litauen skriver på twitter:

“Jonas Jerebko framtid med Khimki är ett frågetecken, enligt källor. Jerebko lämnade Ryssland för ett tag sedan av familjeskäl, men utan förvarning. Jag får uppgifter om att hans kontrakt kan sägas upp”.

Vi minns att Donatas Urbonas var först med att avslöja när Jerebko skulle skriva kontrakt med Khimki, så detta är trovärdiga uppgifter.

x x x x x

Jonas Jerebko har massor av erfarenhet från NBA – en liga där det just nu händer grejer. Mest uppmärksammade spelarövergången är att ”Skägget” drar från Houston där han inte gillat situationen – ny klubb är Brooklyn Nets där stjärnorna Kevin Durant och Kyrie Irving redan finns. Brooklyn skickar bland annat iväg fyra spelare för att få ihop värvningen av James Harden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.