Stopp för Umeå i EuroCup

Umeås damer stoppas från spel i säsongens EuroCup.

Internationella förbundet FIBA:s Europa-avdelning har beslutat att plocka bort enda svenska laget, A3 Basket Umeå, från turneringen. Anledningen är smittrisken då laget nyligen fått sex spelare som testat positiivt för covid-19.

FIBA skriver i sitt beslut att A3 Baskets matcher inte kommer att spelas, utan ”är förverkade” och att grupp B i ”bubblan” i Ankara, Turkiet, blir en trelagsgrupp som får göra upp om slutspelsplatserna i EuroCup 2021.

– Vi har fått meddelande från FIBA att de stryker oss. De vill inte ha in oss i ”bubblan” där i Turkiet på grund av risken för smittspridning. Det är tråkigt men samtidigt fullt förståeligt, förklarar Umeå-coachen Janne Enjebo.

Mer läsning (Plus): ”Fantastiskt dålig tajming”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.