Mera covid-19 och nyförvärv

Uppsala Baskets damer har precis som A3 Umeå råkat ut för en andra våg av covid-19. Så helgens möte Högsbo-Uppsala är uppskjutet.

x x x x x

Hur,  när och varför matcher flyttas och ändras är inte helt enkelt att hänga med på. När det gäller A3 Basket Umeå så hänger i skrivande stund ännu uppskjutna mötet Norrköping-A3 Umeå i luften. Matchen A3 Umeå-Södertälje har fått nytt datum – som är onsdag den 10 februari.

Vidare har A3 Umeå-Helsingborg flyttats fram till måndag den 1 mars och skälet ska vara att Helsingborg har flera spelare som jobbar inom sjukvården och att de inte kan få ledigt från jobbet (vilket verkar rimligt under pandemin).

x x x x x

Nykomlingen Helsingborg har fått lagkaptenen Mathilda Ågren tillbaka i spel (efter skada). Klubben har också en amerikanska på väg in, forwarden Nicole Martin som kommer från college och skrev i höstas på för en klubb i Schweiz, men har inte spelat någon match där. När hon är på plats och blir spelklar för Helsingborg är oklart, men man kan nog räkna med debut på hemmaplan då laget i schemat just nu står inför fem raka hemmamatcher de närmaste veckorna.

x x x x x

Luleå Basket väntar också på att få sin nya USA-guard, Maggie Lucas, på plats. Hon är inte med i helgens hemmamatch mot Eos. Och vem vet, kanske det så småningom blir bortadebut för WNBA.meriterade Maggie Lucas. Efter Eos hemma innehåller Luleås spelprogram (som det ser ut just nu) därefter sex bortamatcher på följande sju omgångar.

x x x x x

Veckoslutet i SBL dam;
Fredag: Wetterbygden-Visby.
Lördag: Norrköping-Visby, Luleå-Eos.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.