Han ska rädda norrlaget

Problem med defensiven, returtagningen och skyttet – då ska Denzel Andersson rädda säsongen för BC Luleå.

I senaste EM-kvalmatchen sköt landslagsforwarden 22 poäng, med fem av åtta från trepoängsland, och tog åtta returer, plus två steals och två blockar. Förra säsongen i svenska ligan snittade han 14,7 poäng, 6,9 returer och 1,7 blockar per match med BC Luleå. Han utsågs då till ”Årets forward” och ”Årets försvarare”.

Efter att ha blivit dumpad av italienska serie A-klubben Varese före jul har Denzel Andersson vänt hem och tränat med BC Luleå. Nu är kontraktet klart. Det gäller för resten av säsongen.

– Jag har inte fått några nya lockande erbjudanden från utlandet. Samtidigt har jag alltid trivts i Luleå. Jag ser det inte som ett nederlag att komma tillbaka hit. Jag får spela elitbasket tillsammans med ett gäng kompisar. Det blir en väldigt kort startsträcka för mig eftersom jag redan kan det mesta av det laget gör spelmässigt också, säger Andersson i ett pressmeddelande.

– Vi har haft kontakt med Denzel under tiden som han varit hemma. När det öppnade sig en möjlighet så är det självklart att vi tar den. Det blir en jättebra förstärkning för oss, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.