Sidbyte: Sportchef blir klubbchef

Uppsala Basket har gjort klart med en ny klubbchef – den som ska göra sidbyte och kliva in är Upsala Nya Tidnings sportchef Mathias Rutegård.

– Att få arbeta med ungdomsidrott, elitidrott och socialt engagemang på en och samma gång lockar mig. Allt hänger ju ihop. Att basketen jobbar med jämställd sponsring och ska bli fifty-fifty är modernt och helt rätt. Deras värderingar matchar mina. En stor fördel för mig är att den här tjänsten inte har funnits tidigare och att det inte längre är herr vs ungdom vs dam. Basketen ska växa tillsammans i Uppsala, säger Mathias Rutegård i basketklubbens presentation.

– Med Mathias ombord fortsätter vi resan att etablera basketen i Uppsala som en av topp tre föreningarna i Sverige. Vi vill erbjuda bästa verksamhet för såväl bredd som elit. Vi blir vinnare på planen och utanför planen genom att använda basketsporten för att göra Uppsala ännu bättre som stad, säger Johan Waxberg, ordförande i KFUM Uppsala Basket ungdom.

x x x x x x

En annan klubb som har en ledig tjänst finns i Köping.
”Köping Basket är just nu inne i en spännande fas och söker därmed en driven Klubbchef som kan ta vår förening till nya nivåer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.