Umeå BSKT förstärker

Umeå BSKT förstärker sin sargade trupp. Nathan Dawit är skadad, andra har småskavanker i ett tätt spelschema och det råder oklarhet om, när och hur det löser sig med Germain Jordan och hans familjesituation i USA.

På väg in i Umeå BSKT är ingen mindre än Oliver Gehrke – den tidigare Jämtlands-spelaren som efter sin knäskada provspelat för Norrköping och sedan skrivit på för Palma i den spanska andraligan. Där har det på sex matcher dock bara blivit korta inhopp med fyra minuter per match och nu är snart 21-årige Gehrke på väg att licensieras för Umeå i svenska ligan.

– Det gick fort från i går till idag, han har inte fått spela i Spanien och behöver miljö för att komma igång igen. Han valde inte oss för pengarna utan för att ha Boris Balibrea som coach och få en chans i den omgivning vi kan erbjuda. Det är en av de mest lovande unga spelarna i Sverige, vi är glada att han väljer att avsluta säsongen med oss, det är en win-win-situation, säger Umeås sportchef Luca Romano.

– Vi hade kontakt med Oliver redan i somras, men då valde han att se sig om längre bort. Vi väntar på Letter of clearence från Spanien, vi får se när han kan vara på plats och vara spelklar. Men fokus är framför allt på mars, april och slutspelet i vår, säger Luca Romano.

– Vi får se när när vår nysignade spelare Oliver Gehrke blir spelklar, han är inte med på fredag i Södertälje, men vi har förberett för att han förhoppningsvis ska kunna hjälpa oss på söndagen, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

– Vi har de senaste veckorna kämpat med skador och haft folk borta från matcher och träningar, så den senaste månaden har vi kollat av marknaden med prio på att signa en bra spelare som kan passa in i laget både på och utanför planen. Rekryteringen av Oliver Gehrke är perfekt för oss, han är ung, talangfull och samtidigt är han hårdjobbare och en härlig kille, säger Boris Balibrea.

– Jag är väldigt tacksam att jag får komma hit, jag känner Boris sen tidigare och han är en stor anledning till att jag vill spela för Umeå! Det har varit tufft att kämpa sig tillbaka från skadan, förra året var redan tufft på många sätt för alla så jag är extremt stolt över den resan och allt jobb jag har gjort de  senaste 12 månaderna. Jag känner mig väldigt stark och otroligt spelsugen, säger drygt två meter långe forwarden Oliver Gehrke, som fortsätter;

– Tiden i Spanien har varit bra för mig, åkte hit i november med planen att få träna samt spela några minuter med Leb Oro, men dessutom spela mer minuter med ett ”farmarlag” i EBA ( div 4 ). Tyvärr funkade inte det på grund av omständigheter med Corona så jag och min agent valde att det är viktigt för mig att få minuter, speciellt när man kommer tillbaka från en skada.

Innan knäskadan spelade Oliver Gehrke full säsong med Jämtland Basket 2018/2019, på 46 matcher med drygt 21 min/match snittade han 8,5 poäng, 2,5 returer och 2,7 assists.

Oliver Gehrke har spelat 72 U-landskamper för Sverige.

Matchguide basketligan herr
Södertälje BBK – Umeå BSKT
Plats: Täljehallen.
Tid: Kl. 19.04 fredag.
Tid: Kl. 16.04 söndag.

Tränarsnack
– Två bortamatcher mot ligans mest erfarna lag med flera starka spelare inklusive MVP-kandidaten Viktor Gaddefors. Det blir tufft, men vi har förberett och bra och ska försöka spela med högt tempo med så fysiskt och aggressivt spel vi bara kan, säger Umeås coach Boris Balibrea.
– Umeås kvalitet är att de aldrig ger upp som lag. De leds av sin spanska pointguard, (Guim) Exposito, som är väldigt duktig och sen så har de skyttar i Maxim Estebán och Emil Häglund, säger Södertäljes coach Ludde Degernäs till SBBK:s hemsida.

No­te­ra att…
… Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen. Då blev det en tajt match i Umeå som slutade med bortaseger för SBBK, resultat 90–96.
… Umeås  Guim Exposito fick en smäll i senaste matchen mot Norrköping och avstod torsdagens träning, men det är enligt coach Balibrea ”inget farligt” och beslut om spel mot Södertälje tas på respektive matchdag.
… Från Södertäljes horisont meddelas att ligatvåan ser ut att ha komplett lag detta veckoslut. Dino Pita (tåfraktur) och Anton Gaddefors (knäproblem) är båda i träning igen och ska kunna vara redo för att matcha mot Umeå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.