Tidigt på plats för omstart

Efter landslagsuppehållet begav sig Umeå BSKT på resa till Borås för omstarten i ligan. Umeå-gänget anlände redan på måndagsmorgonen och har haft gott om tid att acklimatisera sig.
– Vi fick en bra resa till Borås och har haft en bra period under uppehållet då vi kunnat träna mycket. Det har funnits tid att jobba med grunderna och spelarna har visat härlig energi, inte minst våra rookeis har tränat riktigt hårt. säger coach Boris Balibrea.

Under uppehållet tappade Umeå BSKT olyckligt goda nyförvärvet Oliver Gehrke som drabbades av en ny korsbandsskada (samma knä som tidigare).
– Gruppen har visat karaktär och styrka i motång och gett bra stöd till Oliver.

När det gäller tisdagskvällens match i Boråshallen säger Umeå-coachen;
– Borås är ligans just nu mest formstarka lag, de har fem raka segrar och det har varit mot tufft motstånd då de slagit bland annat Norrköping och Södertälje.

Umeås taktik summerar Boris Balibrea så här;
– Vad vi än gör kommer de att skjuta bollen, det vi måste se till är att de inte får stå ensamma och ta sina skott.

Umeå BSKT kommer till spel i Borås utan landslagsmannen Nathan Dawit, ännu inte redo efter den muskelskada som också gjorde att han tackade nej till EM-kval-bubblan i Turkiet. Liksom tidigare saknas Germain Jordan som är hemma i USA på grund av familjeskäl. Oliver Gehrke är borta för säsongen och kommer efter knäoperation att ha ny lång rehab framför sig.

Tidigare möten denna säsong;
Borås-Umeå 89-61, Umeå-Borås 76-98.

Position i grundserien;
Borås är tabelltrea med 14 vinster. Umeå på åttonde och sista slutspelsplats har 5 vinster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.