Comeback-hopp för Umeå

Tisdag kväll spelar alla tre norrlag i SBL Herr.

Kl 18:04 BC Luleå-Norrköping Dolphins, Luleå Energi Arena
Kl 18:34 Köping Stars-Jämtland Basket, Karlbergshallen
Kl 20:04 Umeå BSKT-Fryshuset Basket, Umeå Energi Arena

Revansch? BC Luleå har torskat samtliga tre tidigare möten med Norrköping den här säsongen. Frågan är om det kan bli fjärde gången gillt för BC,

Hemmaplansfördel? Jämtland Basket jagar i mitten av tabellen och skulle gärna ta sig förbi Luleå. Fyran och femman i kvartsfinal kan mycket väl bli lika med ett norrderby.

Dubbla comebacker? Umeå BSKT har hopp om att kunna avsluta grundserien med Nathan Dawit (vadmuskel) och Cole Welle (hand) på planen. Det lutar åt att duon ska kunna lämna skadelistan och spela redan i hemmamatchen mot Fryshuset.
– Nate och Cole  blir bättre för varje dag i träning och vi hoppas och räknar med att de kunna vara med och spela även om de inte är 100 procent, säger coachen Boris Balibrea.

Umeå-coachen varnar för att gästande laget inte på något vis gett upp säsongen även om spelare, exempelvis Aleksa Solevic (till Jämtland) bytt upp sig för att få vara med i slutspelet.
– Fryshuset är ett trixigt lag med många ändringar i truppen på slutet, de blir bättre och bättre och har i senaste matcherna tävlat bra och länge mot både Norrköping och Borås. Fryshuset spelar fysiskt och vi behöver spela en solid match för att vinna.
–  Rami Ghanem och Barra Njie skapar mycket en-mot-en och store Sebastian Forsling, 2.11, har visat att han kan göra poäng och ta returer, han hade väl 17 + 11 mot stora Jämtland. Även mångsidige Elias Desport är en nyckelspelare för Fryshuset, säger Boris Balibrea.

No­te­ra att…
… Tabellåttan Umeå har fem vinster, inkluderat två triumfer mot Fryshuset, då fem omgångar återstår av grundserien.
… Jumbon Fryshuset har vunnit en enda match som nykomling i ligan – det var förra gången laget gästade Umeå Energi Arena.
… De tidigare mötena slutat så här i siffror; Fryshuset-Umeå 97-100, Umeå-Fryshuset 66-77, Fryshuset-Umeå 74-84.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.