Genrep inför SM-kvarten

Norrköping tycks ha tappat energi i slutet på grundserien och Södertälje är tveklöst favorit till att ta positionen som det lag som får hemmaplansfördel genom hela SM-slutspelet.
– Jag tror att Södertälje kommer att sluta som nummer ett i grundserien, även om de har kvar ett par tuffa bortamatcher. Vi kommer mest troligt att ställas ansikte mot ansikte mot Södertälje i kvartsfinal, säger Umeås coach Boris Balibrea.

Det betyder att Umeå på hemmaplan tar emot Södertälje i ett ”genrep” inför stundande slutspel.
– På tisdagen spelar vi intressant match mot Södertälje, för att se hur vi kan handskas med ”stora” hemmamatcher. Vi kommer från en bra seger mot Fryshuset och jobbar vidare från det bra spel vi då hade i 30 minuter och som vi även haft långa stunder i andra matcher. Jag är ganska säker på att vi ska kunna tävla och det blir spännande att se vilken nivå kan hålla, säger Umeå-coachen, som givetvis håller gästande Södertälje som en minst sagt svår uppgift.
– Nyckelspelare för Södertälje är Viktor Gaddefors som skapar väldigt mycket,  men de har flera väldigt rutinerade spelare i laget som Martin Pahlmblad, Dino Pita, Anton Gaddefors, Lazar Radosavljevic…

Vad beträffar Umeå BSKT:s lag så är det fortsatta problem. På pluskanten är förstås att Nathan Dawit och Cole Welle är tillbaka och känner sig bättre för varje dag. Men Jonathan Peleg är borta för resten av säsongen och sedan tidigare gäller det även Oliver Gehrke.

Guim Exposito avstod måndagens träning.
– Vi får se hur det blir med Guim, det är inget allvarligt, men under den här sista delen av säsongen gäller det att vara smart, säger Boris Balibrea.

Umeås starke USA-forward Germain Jordan åkte hem i januari för att ta itu med en sak inom familjen som givetvis är viktigare än basketmatcher. Sannolikheten att han kommer tillbaka den här säsongen är liten.
– När det gäller Germain kan det bli ganska svårt att få tillbaka honom, men vi har inte gett upp samtalen. Klubbens sportchef Luca Romano jobbar hårt med den frågan, förklarar Boris Balibrea.

Umeås-Södertälje har sent uppkast, tiden är 20:04 på tisdagskvällen.

I de tre tidigare mötena den här säsongen har Södertälje BBK vunnit samtliga matcher mot åttondeplacerade Umeå.
– Umeå coachas av Boris Balibrea, en väldigt taktiskt duktig coach som förbereder sina lag bra. Vi kommer behöva vara redo för olika typ av defense. De kommer spela med hög intensitet och aggressivitet. Lyckas vi ha fokus och med vår erfarenhet hantera det taktiska som de slänger mot oss så kommer vi kunna få ett övertag, säger Södertälje-coachen Ludvig Degernäs till klubbens hemsida.

Resultat i säsongens tidigare möten: 
Umeå-Södertälje 90-96, Södertälje-Umeå 93-67, Södertälje-Umeå 86-66.

Toppspelare: Viktor Gaddefors snittar 21 poäng + 10 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.