WNBA-chans för Klara

Säsongens mest värdefulla spelare i svenska ligan får en chans i Women´s NBA.

Washington Mystics har kontrakterat Klara Lundquist från Alvik Basket.

”Klara är en ung point guard som fortsätter att utvecklas. Hon har haft en fantastisk säsong och hon kommer att fortsätta att utvecklas. Vi hoppas att hon kan bli del av vår framtid”, säger Washingtons huvudtränare Mike Thibault till lagets webbplats.

21-åriga Klara Lundquist ska spela EM-slutspel med landslaget i sommar och det är därför, enligt WNBA-klubbens hemsida (bilden), oklart när hon blir aktuellt för spel i USA. Hennes status för spel säsongen 2021 är inte bestämd.

Sannolikt handlar det om att Klara ska ansluta till Mystics efter avslutat EM-spel.

Årets WNBA-säsong är i uppstartsfasen, Washington Mystics ska spela två träningsmatcher 5 maj respektive 8 maj. Grundserien inleds den 14 maj.

x x x x x

Från WNBA-klubbarnas försäsongsläger kan noteras att Norrköping Dolphins Chanelle Molina blev hemskickad av Indiana Fever redan efter ett par dagar.

x x x x x

Finlands första spelare i WNBA lär bli 19-åriga Awak Kuier, hon gick som tvåa i draften och har fått ett ”rookie-kontrakt” med Dallas Wings. Första året ska det ge en lön på 70.000 dollar (förutsatt att hon håller en plats i truppen).

x x x x x

Den tidigare Luleå Basket-guarden Natisha Hiedeman finns för tredje året med i Connecticut Suns trupp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.