Klart: Han leder Umeå-satsningen

Drygt tre veckor efter att årets säsong tog slut i SM-kvartsfinalen mot Södertälje BBK har Umeå BSKT kommit överens med tränaren Boris Balibrea om en fortsättning.

– Det känns verkligen bra och spännande för framtiden. Boris är en topptränare som inte bara jobbar med ligalaget utan också med de yngre killarna och det är perfekt då vi kommande säsong även ska ha ett division 1-lag, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

– Det viktigaste just nu är att kunna bygga vidare på laget vi började med i fjol, vi vill behålla nyckelspelare, sköta rekryteringsarbetet och fortsätta satsa på ett ungt lag. Jag tror det finns goda möjligheter, i spelarsamtalen är det ingen som sagt att de inte vill komma tillbaka, säger Boris Balibrea,

Mer läsning (PLUS): ”Största och viktigaste pusselbiten”

Boris Balibrea är även coach för det svenska U20-landslaget.

– Vi har precis fått veta av internationella förbundet att sommarens U20-EM blivit inställt, så nu funderar vi vad vi kan göra. Kanske vi kan ha landslagsläger senare i sommar och svenska förbundet undersöker om det eventuellt går att köra en turnering tillsammans med de övriga nordiska länderna, förklarar Balibrea.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.