Silly: Första namnteckingen

Torbjörn Gehrke har tagit över som coach och nu har första spelaren skrivit på för ligatruppen 21/22. Det handlar om egna produkten Simon Klaasma. 

Coach Gehrke till klubbens hemsida om första namnteckningen:
– Att bygga ett helt nytt lag ifrån grunden är både en befrielse och en utmaning. Men att gå över ån efter vatten hade känts minst sagt korkat. Simon Klaasma har spelat och tränat i SBL sedan 2018. Säsongen 2021-2022 blir Simons fjärde säsong i SBL innan han fyller 20 år, det är inte illa pinkat! Med landslagsmeriter ifrån U17 och U18, samt sannolikt med i Sveriges HU20’s bruttotrupp, handlar det mer om att kasta ut Simon över ”SBL-stupet” och se om han kan flyga?
– Simon spelade 12 respektive tio matcher sina första två år med Köping i SBL. Den gångna säsongen fick Simon förtroendet i 24 av 36 matcher med 5+ minuters speltid per match i snitt. Det är få coacher som lovar speltid till spelare. Jag är en av dem som inte lovar en sekund! Däremot känner jag det vore fegt att inte ge en egen produkt en ärlig SBL-chans (innan han återupptar ingenjörsstudierna) för att se om vingarna bär eller kraschar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.