Silly: Klar för debut i ligan

Hem från USA kommer en 23-årig forward på 198 cm som nu är klar för sin debutsäsong i svenska ligan med Köping Stars.

Kevin Senghore Peterson startade i Högsbo Basket, gick sedan på RIG Mark innan han drog västerut för collegespel med Farifield i Metro Atlantic Athletic Conference. Han har hunnit med 40 U-landskamper och fanns 2019 med i ”Framtidslandslaget”.

– Varje lag behöver en eller flera spelare som med fysisk närvaro kan sätta stopp i försvar antingen med muskler, i luftrummet eller både och! Vi ser framför oss att Kevin blir en av de spelarna som ska bära Köping Stars defensivt. Hans storlek, styrka, snabbhet och atletism, samt förmågan att försvara flera positioner gör att vi ser Kevin som en spelare med stor potential för oss. Vi vill se Kevin spela betydande minuter för Köping Stars redan i september, säger Köpings nye coach Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.