Klart: Landslagscenter till Umeå

A3 Basket Umeå värvar 25-åriga  Vasiliki Louka. Den 193 centimeter långa centern befinner sig just nu i en hektisk förberedelsetid med grekiska landslaget inför EM-slutspelet.

– När jag kom in som coach ville jag hellre ha ett lag som kunde springa och spela snabbt snarare än att stå i uppställt spel och det var därför vi vann SM-guldet 2019. Men nu söker vi en kombination där laget både ska kunna springa och kunna spela fem mot fem. Särskilt i det internationella spelet behövs lite mer storlek och tuffhet under korgarna och där passar Vasiliki Louka in perfekt, säger coachen Janne Enjebo som fortsätter;

– Louka är en modern rörlig bra center, stark offensivt och kan i försvar klara av att hålla inside. Med henne i spel så kan Ama Degbeon få spela på sin naturliga position som powerforward, så de två tillsammans kommer att bli väldigt bra för oss.

I svenska ligan gjorde Vasiliki Louka förra säsongen med Helsingborg i snitt 17 poäng och plockade nio returer per match.

– Umeå kom med ett bud och det var en lätt förhandling, jag sade bara till min agent ”okej, ta deras bud”, säger Vasiliki Louka.

Mer läsning (PLUS): ”Gillade vad jag såg av kulturen i Umeå och Luleå”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.