Klart: Nyförvärv till Umeå

Umeå BSKT förstärker med en svensk etablerad ligaspelare – 26-årige guarden Gustav Hansson (185 cm) kommer närmast från spel med Köping Stars.

– Det känns väldigt bra och roligt att det är klart att jag spelar för Umeå BSKT nästa säsong. Jag hade bra samtal med coach Boris om hur han ser på laget och min roll i det. Jag ser detta som en bra chans för mig att ta nästa steg i min utveckling, säger Gustav Hansson till Umeå BSKT:s Instagram.

Täby-fostrade Gustav Hansson spelade sex säsonger med Jämtland innan han inför förra säsongen bytte till Köping. Säsongen 20/21 blev det 32 matcher med i snitt 24 minuters speltid och ett snitt på 7,8 poäng, 3,5 assists och 2,4 returer. Skyttet från trepoängsland höll höga 48,4 procent.

– Vi är väldigt glada över den här rekryteringen, det här visar ännu en gång att vi är på rätt väg och att folk får mer och mer förtroende för Umeå, säger coach Boris Balibrea.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.