Silly: Tar nya tag

Alvik Basket hade stark guldvittring innan det sprack mot Luleås starka comeback i finalserien. Nu ska Alvik ta nya tag utan toppguarden Klara Lundquist som ska spela i Polen i höst.

Sedan tidigare var det klart att Janel McCarville fortsätter som spelare och även som assisterande coach. Andra namn att presenteras för spelartruppen 21/22 är Elin Ljunggren.

Den 25-åriga powerforwarden med det fina distansskottet  förär redo sin femte säsong med Alvik – efter att tidigare hunnit med fyra ligasäsonger med Mark Basket. Imponerande siffror visar att Ljunggren på 198 ligamatcher i karriären snittat 14 poäng + 7 returer (30 min/match).

Hon pluggar samhällsbyggnad på KTH och har två år kvar innan hon är färdig civilingenjör. Pusslet är bekant för många elitspelare – att studierna ska kombineras med hård träning.

– Jag försöker alltid komma så väl förberedd som vanligt till varje säsong. Det är på sommaren man har tid för att jobba på allt man vill förbättra, säger Elin Ljungggren till Alviks hemsida.

x x x x x

Forwarden Signe Persman tar nya tag med liganykomlingen Borås Basket. Hon har varit borta på grund av tuff knäskada med trasig menisk och korsband. Det ska bli comeback någon gång under kommande säsong.

– När Signe åkte på sin allvarliga skada var det många i laget som tog det hårt, och vi har alla försökt vara med och stöttat hennes väg tillbaka. Det blir på något sätt som ett ”extra” nyförvärv inför den här säsongen, och vi alla längtar efter att få se henne på planen igen, säger sportcehefen Mattias Modig.

x x x x x

IK Eos kommer att ha kvar Jan Hricko som coach för laget i SBL Dam ytterligare två år.

x x x x x

Nyckelspelare på Uppsala Baskets bakplan har skrivt på¨nytt kontrakt. Komboguarden Crystel ”Bella” Bittar, som förra säsongen snittade 9,3 poäng, 3,2 returer och 3,1 assists, höjer ribban.

– Jag tror att det blir lite bättre nästa säsong, det är ju det som man alltid siktar efter. Förra året kom vi till kvartsfinal och man vill alltid ta ett steg till. Nu siktar vi längre och en bättre slutplacering i grundserien, säger Crystel Bittar på klubbens facebooksida.

Crystel Bittar pluggar beteendevetenskapliga kandidatprogrammet vid Uppsala universitet, och har IT-miljardären Niklas Zennströms basketstipendium som möjliggör  kombinationen med ligaspel i Uppsala.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.