EM: Skrällkväll

Sent på torsdagskvällen blev det skräll i Sveriges EM-grupp. Regerande mästarlaget och hemmafavoriten Spanien torskade mot Belarus.

Matchen präglades från start till mål av dåliga (framför allt offensiva) prestationer –  sista skott avgjorde och det förvaltade USA-guarden som spelar för Belarus – Alex Bentley.
Slutresultat: Belarus-Spanien 53-51.

I kväll fredag spelar Sverige mot detta Spanien – som tappade Alba Torrens och Tamara Abalde (på grund av positiva test för covid-19). Frågan är om svenske landslagscoachen Marco Crespi tänker om efter att tidigare sagt att han räknar bort matchen mot Spanien där Sverige är ”chanslöst”. Nu är det säkerligen en del i spelet om att vara rejäl underdog – men de svenska spelarna lär ha fått vittring efter Spaniens genomusla insats i EM:s öppningsmatch.

x x x x x

Ett annat storlag som sensationellt åkte på däng var Belgien, som i grupp C föll med 55-70 mot Bosnien-Hercegovina. Även i Bosniens landslag finns en stjärna med nytt pass – Bahamas Jonquel Jones (13 poäng + 17 returer).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.