Silly: Redo för större roller

Femte klara spelaren för Jämtland Basket inför 21/22 är 23-årige forwarden och egna produkten Daniel Johansson – som senaste säsongen snittade 20 min/match, 5,5 poäng och tre returer.

– Som jag har sagt tidigare så har Daniel kvalitéer som är svåra att träna fram och det tillsammans med hans storlek gör att vi ser hög utvecklingspotential för honom. Vi räknar med att han axla en större roll offensivt nästa säsong och att han ta kliv framåt under sommarmånaderna vad gäller i första hand fys och skytte. Daniel är exemplarisk vad gäller att acceptera och genomföra en specifik roll i laget – nu vill vi även gärna att han steg för steg tar fler egna initiativ, säger coach Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

Jämtlands fem klara: Adam Johansson, Anes Zekovic, Daniel Johansson, Pierre Hampton och R.T.Guinn

x x x x x

Solna-produkten Denzel George gick på RIG Luleå och fick förra säsongen chansen i ligan med BC Luleå och snittade då 3,5 poäng och 1,6 returer på knappt tio min/match.  Den 20-årige juniorlandslagsmannen (guard/forward) blir kvar i BC Luleå även säsongen 21/22.

– Denzel gör en bra första säsong efter sina år på basketgymnasiet. Han är en otroligt bra försvarsspelare och har några grejer han måste finslipa på i anfallet. Men det är en bra kille med rätt profil som gillar att träna hårt. Han är exakt rätt typ av unga spelare som vi vill fostra in i gruppen och jag tror att han kommer få en mer framträdande roll den här säsongen”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

BC Luleås tre klara: Alexander Yemane, Jonatan Arvidsson och Denzel George.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.