Silly: Hem från Spanien

Gustav Hansson valde att flytta till Umeå för spel med BSKT – nu har Köping Stars coach Torbjörn Gehrke hittat ersättaren.

Guarden Tim Carlsten, 21 år och 188 cm, kommer hem till Sverige från spel i spanska Guadalajara (EBA-serien) där han 2020-2021 och snittade 29,6 minuter och 11 poäng per match med 45% på trepoängsskotten.

– När vi skalade ner och diskuterade fram vad vi ville ha så föll valet på Tim. Vi får in en ung utvecklingsbar spelare som redan nu har hög kapacitet. Han kommer in som en back-up guard men förhoppningen är att hans utveckling fortsätter så han kan bli en starter under säsongens lopp. Det är upp till Tim, säger Köpings coach Gehrke till klubbens hemsida.

x x x x x

Borås Basket har förlängt kontraktet med Ludvig Johansson – det blir 23-årige guardens femte säsong med klubben.

x x x x x

Snart 18-årige centern Anton Politis, 202 cm, är en egen produkt som spelar vidare i Nässjö Basket.

x x x x x

Jämtland Basket meddelar strax före midsommarhelgen att John Pålsson spelar vidare. Den 22-årige hemmafostrade guarden är redo för sin femte säsong med ligainhopp.
– Jag är väl medveten om att det är hård konkurrens om speltid men jag försöker vara så väl förbered som möjligt när vi går in i säsong och vara beredd när jag får chansen. Vi är några som gjort resan från typ Miniligan i Östersund till att vara några minuter från SM-final och det är förstås något man vill vara involverad i. Jag försöker bidra med så mycket som möjligt till laget på olika sätt för att vi ska ta det sista steget, säger John Pålsson i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.