Silly: Prio på storleken

Södertälje BBK vill ha revansch för SM-silvret i våras och siktar på en uppgradering med en äkta center i truppen. Första nyförvärvet inför 20/21 är jänkaren Galin Smith, listad som 206 centimeter. 22-åringen kommer raka vägen från college där han gjorde sista året på Maryland och snittade 13 min/match, 3,7 poäng och 2,3 returer.

– En renodlad center, position fem, var något vi saknade under förra säsongen. Vi behöver storleken under korgen och returtagningen. Det var prio från mig när vi letade nya spelare. Jag fastnade snabbt för Galin, en kille som är väldigt hungrig och som verkligen ville komma till Södertälje för att han kände att det här var en bra start på hans europakarriär, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs, som fortsätter;

– Han är den typ av lagspelare som vi behöver. Han kommer inte till oss för att göra 20 poäng per match utan han ska göra det som är viktigt för laget, spela försvar, ta returer och avsluta nära korgen. Dock är det en ung kille som vi kommer behöva ha tålamod med, men som har stor utvecklingspotential.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.