Silly: Värvar storebror

Han är storebror till succéspelaren Pelle Larsson och kallar sig själv gärna ”schweizisk armékniv” – det handlar om 23-årige forwarden Vilgot Larsson som nu väljer spel med BC Luleå efter flera år utomlands, dels i spanska Joventut Badalonas ungdomsverksamhet och dels fyra år på college i USA (ett år på Hill College och tre år på University of Maine, ). Seniorsäsongen på Maine 20/21 blev det nio matcher, snitt 23 min/match, 6,5 poäng och 3,6 returer.

Vilgot Larsson har även hunnit med ett år på BG Luleå.

– Det betyder ganska mycket. Jag har en bra känsla för staden och de relationerna jag har sedan innan bidrog till mitt beslut. Jonatan Arvidsson till exempel har jag gått i samma klass som och bott med under varje landslagsläger i fem-sex år. Jag har inte varit på många ställen som känns mer hemtrevligt än Luleå även fast jag inte kommer därifrån. Jag tror att jag passar bra in i BC Luleås DNA helt enkelt. Jag har alltid varit en schweizisk armékniv som spelare, säger Vilgot Larsson i ett pressmeddelande.

– Vilgot är en oslipad diamant som vi hoppas ska spela i Luleå under många år framöver. Han har haft framträdande roller i ungdomslandslag och har helt rätt profil för årets lag och det vi vill göra i framtiden. Lite extra kul att vi också får in storebror Larsson i vår förening”, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.