Silly: Center till nykomling

Nykomlingen i SBL Dam, Borås Basket, har värvat tyngd och storlek för spelet i färgen säsongen 21/22. Amerikanskan Rodjanae Wade, 188 cm, är den som ska göra jobbet.

Efter collegespel med University of Nevada var förra säsongen första året som proffs för Wade, hon gjorde då sju matcher för Esperides (Grekland), och snittade där 12,9 poäng + 14,6 returer på 30 min/match, samt fem matcher för Bnot Hertzeliya (Israel) och snittade där 3,2 poäng + 7,8 returer på 15 min/match.

– Vi har letat efter en spelare som kan göra nytta under korgarna, och har sett en stor potential i ”RJ”. Det är en stor men rörlig spelare som kommer passa väl in i vår spelstil, säger, sportchef Mattias Modig till Borås Baskets hemsida.

Sedan tidigare har klubben gjort klart med USA-forwarden Paige Cannon, 185 cm.

Borås jobbar på mera nyförvärv införligasäsongen.

– Vi har några spelare från förra säsongen som vi såklart vill ha kvar på vår resa. Sedan är vi också ute efter lite ytterligare spets och erfarenhet på våra guardpositioner. Vi hoppas det ska bli klart inom de närmaste dagarna, säger Mattias Modig.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.