Silly: Returkung från college

Jänkare nummer tre till Borås Baskets trupp för 21/22 är något av en returkung från college – listad som 201 cm plockade 25-årige Elyjah Goss 11,6 returer per match sista säsongen med IUPUI Jaguars. Offensivt levererade han i snitt 11,1 poäng på 33 min/match,

– Vi ville ha in en större spelare som kan löpa golvet och passar in i det sätt som vi vill spela basket på. I Elyjah har vi en spelare med en fruktansvärd spetskompetens i sin returtagning. Vi vet hur svårt det kan vara att komma till Europa direkt från college. Men de andra spelarna vi har fått in i truppen är rutinerade och kan hjälpa honom med de utmaningar som uppstår. Samtidigt är Elyjah ung och hungrig vilket vi hoppas ska bli en injektion för övriga spelare, säger Borås coach Henrik Svensson.

Sedan tidigare har Borås klart med de två amerikanerna Miles Jackson-Cartwright (Esch, Luxemburg) och Derreck Brooks (Galitos, Portugal).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.