Silly: Umeås fjärde import

Då har Umeå BSKT klart med fjärde (och sista) importen inför ligasäsongen 21/22. Steve Kuminga hämtas från spel de lägre divisonerna i Spanien.

Steve Kuminga är en 25-årig shooting guard/smallforward på 198 cm med dubbla pass USA/Demokratiska republiken Kongo.Har spelat i Algeciras i spanska LEB Silver (tredjeligan), samt i San Fernando, Cantbasket och Leon i EBA-serien i Spanien.

– Han har två års erfarenhet från Spanien och får väldigt goda referenser. Det är en hårdjobbande hungrig grabb som är en mycket bra skytt som kommer att hjälpa oss att sprida golvet, säger Umeå-coachen Boris Balibrea, som fortsätter;
– Han kan ta skott från många olika positioner, kan hjälpa oss i returtagningen och har bra händer för bollbehandling. Defensivt en solid spelare som kan försvara på position ett till fyra.

Mer läsning (PLUS): ”Saknar fortfarande två spelare”

– Jag är mycket glad över att ha skrivit på för Umeå och få möjligheten att tävla på hög nivå för en bra organisation. Jag kommer att jobba hårt varje dag och bygga bra kemi med lagkamraterna, säger Steve Kuminga till klubbens twitterkonto.

Truppläget just nu

Umeå BSKT:s importkvartett i truppen 21/22;
Förlängt kontrakt: Cole Welle.
Nyförvärv: Will Butler (Huesca, Spanien),  DeMarco Dickerson (College, USA), Steve Kuminga (Leon, Spanien).

Umeås svenska spelare i truppen 21/22;
Förlängda kontrakt: Emil Häglund, Eddie Czerapowicz, Elias Andersson, Emanuel Lundmark, Melker Lindblom, Anton Lindqvist, Nils Botold.
Nyförvärv: Gustav Hansson (Köping Stars).

Har lämnat Umeå;
Nathan Dawit (Norrköping Dolphins), Germain Jordan, Guim Exposito, Màxim Esteban, Jonathan Peleg, Daniel Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.