Silly: Byter ligalag – ersätter stjärnan

Ännu en spelare går från Södertälje BBK till ligakonkurrenten Alvik Basket.

Tidigare klar var Mikaela Gustafsson och nu går USA-guarden Dara Taylor samma väg.

Dara Taylor har spelat två säsonger i Södertälje och förra säsongen snittade den erfarna 30-åriga pointguarden 13,8 poäng, 6,8 assists och 5,4 returer. Hon värvas till Alvik för att ersätta unga svenska stjärnan Klara Lundquist – som ska spela i den polska ligan i höst.

– Jag ville ha en ersättare till Klara och tror att Dara kan vara den spelaren. Hon är en mycket bra poängförare som kan spela en mot en väldigt bra samtidigt som hon har förmågan att skapa lägen och hjälpa resten av laget att producera poäng. Vi kommer att ha ett riktigt starkt lag och framför allt erfaret när det gäller minst åtta spelare, säger Alviks coach Fotios Ioannidis.

– Jag trivs verkligen i Sverige och Stockholm är en av mina favoritstäder i Europa. Jag har lärt känna landet och är otroligt glad att få komma tillbaka och spela i Alvik. Jag tror att damlagets styrka är dess storlek och lagets skottprocent. Alviks damlag har riktigt bra, långa spelare där alla skjuter, öppnar upp och utnyttjar planen till 100%. En otroligt viktig del är kontinuiteten i laget, och att de är många spelare som stannat flera säsonger tillsammans, det är ett viktigt vapen, säger Dara Taylor till klubbens hemsida.

Klara/presenterade för Alvik 21/22: Janel McCarville, Elin Ljunggren, Anna Stern, Paula Juhlin, Mikaela Gustafsson, och Dara Taylor.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.