Silly: Första amerikanskan

Norrköping Dolphins damer har klart med första amerikanskan för säsongen 21/22.

Tanken är att 23-åriga guarden Akienreh Johnson, listad som 183 cm, ska bli en bärande spelare. Hon kommer till SBL Dam för sitt första år som proffs efter collegespel med University of Michigan där hon senioråret 20/21 snittade 10,9 poäng, 6,3 returer och 2,9 assists på 32 min/match. Skyttet var inte så högprocentigt det sista året då hon droppade till 24 procent från trepoängsland (låg tidigare åren på college mellan 32-35%). Hon blev för sitt försvarsspel av coacherna hedrad som ett namn för ”Big Ten All-Defensive Team”.

– Det vi gillade direkt när vi såg Akienreh spela var hennes förmåga att på så många olika sätt kunna hjälpa hennes lag att vinna. I anfall är Akienreh ett hot såväl inifrån som utifrån, med en väldigt bra blick för spelet. Försvaret har varit Akienrehs styrka under åren i Michigan, med möjligheten hon har att försvara så många olika positioner och påverka returtagningen, säger Norrköpings coach Kevin Taylor Lundgren.

Klara/presenterade för Dolphins 21/22: Akienreh Johnson, Anna Lundquist, Rakel Gyberg, Matilda Ståhl och Matilda Åhlberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.