Test med extra period

Ludovika-FCSM Csata Budapest ska möta A3 Basket Umeå i Europa-kvalet.

Bloggen noterar att denna helg tog det ungerska laget till ett nytt grepp i sin första träningsmatch – genom att spela inte mindre än fem perioder, alltså 5×10 minuter!

Resultatet antyder att Csata har skött försäsongens konditionsträning och har bra unga spelare – laget gjorde 16-1 i sista perioden, totalt 101-73 mot ungerska liganykomlingen Prima Academy.

Coachen Krisztián Tursics sammanfattade: ”Matchen fungerade bra för att bryta den monotona vardagen, efter tre och en halv veckas träning. Vårt mål var att kunna öva på det vi har hittills tränat på mot en motståndare. Det finns mycket att förfina, men första träningsmatchen var en perfekt match för idag”.

Startfemman: Bernadett Horváth, Lisa Balogh, Réka Lelik,  Dorina Zele, Janka Hegedűs.
Från bänken: Zsófia Simon, Nikolett Angyal, Vivien Böröndy, Petra Toman, Edina Strausz, Lili Bajzáth, Dóra Kastl.

Poängbäst för Csata var forwarden Reka Lelik med sina 26.

Kvalet till EuroCup spelas i dubbelmöte Csata vs Umeå den 24 september (i Budapest) och den 30 september (i Umeå).