Silly: Toppguard klar

Då har Södertälje BBK sytt ihop affären med den toppguard som funnits högt på värvningslistan. 23-åriga amerikanskan Chanelle Molina är klar för spel i SBBK säsongen 21/22.

Förra säsongen blev det 19 matcher med Norrköping i SBL Dam för Molina innan den 173 cm långa komboguarden skadade foten, hennes siffror i statistiken landade på ett snitt av 15,8 poäng, 6,1 returer, 4,3 assists och 1,6 steals per match. Hennes skytte från trepoängsland var fina 40,3%.

– Jag har sett i stort sett alla matcher hon har spelat i svenska ligan, jag har kunnat se henne på plats under träning förra året. Jag vet vad Norrköpings coachstab tyckte om henne och jag vet att spelarna i laget har bra saker att säga om henne. Jag känner mig väldigt trygg i att vi får hit en väldigt bra person som dessutom är väldigt duktig på basket och det kändes som att det kan bli en bra addering till våran grupp, en försäkring om att vi får in en bra person nu när vi kommer en bit in i försäsongen, säger Södertäljes nye coach Jesper Sundberg.

SBBK:s trupp i dagsläget:
Nyförvärv: Chanelle Molina (Norrköping), Aliyah Jeune (Dynamo-NPU Kyiv), Janice Monakana (Sevenoaks Suns), Ellen Åström (Alvik), Linnea Rosendal (Umeå).
Förlängda kontrakt: Anna Dahl, Matilda Claesson och Edessa Noyan.
Lyfts upp från utvecklingslaget: Emilia Englund och Josefine Enander.

x x x x x

Norrköping Dolphins plockar upp en kvartett talanger till ligatruppen, det är Hanna Klingberg, Filippa Tilliander, Julia Lenngren och Saga Eklöv.
– Vi vill vara klubben där unga utvecklas och tar nästa steg i sina karriärer, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.