Så ska landslagen ledas

I samband med helgens konferens för svensk basket, kallad ”Tip Off”, presenterades hur den framtida landslagsorganisationen ska se ut.

Varken herrar eller damer ska få en traditionellt utsedd ny förbundskapten –  nyheten är att en ny sportchef ska leda två nya coachteam, ett för vardera seniorlandslag.

Det var ordförande i Sportutskottet Tobias Frohm och generalsekreterare Fredrik Joulamo som beskrev det ska sjösättas i höst.  Så här lyder förbundets beskrivning av det hela;
”Det handlar om en ny organisation som ska främja lärande, framtagandet av en svensk modell och samarbete. Men ytterst naturligtvis framtagen för att vi ska nå större internationella framgångar. Istället för att utse en ny förbundskapten för respektive seniorlandslag kommer dessa att ledas av varsitt förbundscoachteam.  Teamen ska involveras i arbetet om hur arbetet ska fördelas och ansvarsfördelas.  Samma upplägg kommer att ske på ungdomslandslagen. Dessa fyra coacher kommer i sin tur att vara mentorer åt varsitt ungdomslandslag för att skapa en tydlig koppling mellan senior och ungdom. En ny sportchef kommer att anställas som arbetsledare och hen kommer även att ansvara för kopplingen till förbundsserielagen och den sportsliga utvecklingen inom Sverige.” 

Bloggens kommentar: En röd tråd genom landslagsverksamheten är bra. Sedan blir det intressant att se vilka coacher som kommer att bli de som står där som frontfigurer vid sidlinjen när landslagen ska spela sin kval i november.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.