Silly: Artist i ny klubb + nyvärvad skytt

Förra säsongen utsågs Visby Ladies USA-guard Jayde Christopher till ”Årets artist” i SBL Dam. Hon kommer tillbaka den här säsongen – men i ny klubb som blir IK Eos i Lund.

I Visby snittade 24-åringen på 173 cm siffrorna 11,9 poäng, 8,0 assists och 6,6 returer. Hon gjorde sig känd som framspelare och gjorde sina flesta poäng på attackspel. Trepoängsskyttet var 26,8%.

Eos coach Irene Otamiri säger så här till klubbens  sociala medier om nyförvärvet:

”Så här skrevs det om ”Årets Artist”, Jayde Christopher, förra säsongen: “En av de bästa passarna i SBL Dams moderna historia som gör att tittarna sitter likt barn framför NK:s julskyltning varje gång hon får bollen.” Genom sin mångsidighet och kreativitet utgör hon ett konstant hot på planen, och genom att toppa assistsligan både i genomsnitt och totalt förra säsongen har hon bevisat att hon kan göra lagkamraterna minst lika farliga. Förutom hennes basketledarskap är det hennes glada personlighet som passar laget perfekt . Vi hälsar JD varmt välkommen till Eos -familjen”!”

x x x x x

Även Alvik Basket har värvat.  Klar är en ny amerikanska i Harvey Liedel. 24-årig (fyller senare i höst) guard/forward, 180 cm, som hade en bra collegekarriär på UMass. Senioråret snittade hon 15,7 poäng, 3,6 returer och 1,9 assists. Hon gjorde sig känd som en poängfarlig skytt – med bland annat 41,5 procent från trepoängsland.

Liedel spelade i våras i den grekiska ligan med Esperides – där hon på sex matcher snittade 18,2 poäng efter att ha skjutit 45,5% på treorna. Innan sejouren i Grekland spelade amerikanskan en (!) match med Sparta i Luxemburg – i det enda framträdandet sköt hon 27 poäng.

– Hailey är en scorer på samma gång som hon är en riktigt  bra lagspelare. En mycket bra skytt och jag tor hon blir perfekt för vårt lag, säger Alviks coach Fotios Ioannidis.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.