Silly: Umeås nya jänkare

Då har Umeå BSKT:s nye jänkare landat.  Det handlar om en skytt på position tre.

Cameron Oluyitan är en 24-årig amerikan på 203 centimeter som avslutade sin collegekarriär 2019/2020 med Southern Utah Thunderbirds. Seniorårets snittsiffror blev 13,3 poäng, 4,4 returer och 1,8 assists på 33 min/match. I NCAA sköt han 36 procent på treorna. Säsongen 18/19 utsågs han till ”Big Sky Conference Newcomer of the Year”.

Förra säsongen spelade forwarden i den spanska andraligan med Oviedo, där fick han 19 min/match vilket gav ett snitt på sex poäng och två returer. Hans skytte från trepoängsland var 29 av 70, det är 41,4 procent.

– Jag är mycket nöjd, det här en spelartyp vi saknat och han kommer från en bra liga, LEB Gold, så vi tänker att han ska kunna ta en stor roll för oss, säger Umeås coach Boris Balibrea.

Balibrea om nyförvärvets egenskaper;

– Cameron är en riktig bra skytt, han har bra träffprocent på treorna och kan även attackera korgen och avsluta med båda händerna. Han har väldigt bra spelförståelse och är bra defensivt då han kan försvara på flera positioner.

Till Umeå BSKT:s Instagram säger Cameron Oluyitan så här; ”Jag skrev på för Umeå Basket därför att jag ser en stor möjlighet i att få spela för en bra coach i ett vackert land. Jag gillar vad laget handlar om och förväntar mig att vara med och bygga en vinnarkultur i Umeå så vi kan vinna många matcher. Klubben tror på mig och jag kommer att ge allt för att se till att det lyckas.”

Kommande veckoslut ska Umeå BSKT spela två försäsongsmatcher. Här är tiderna;
Fredag 10 september, Jämtland – Umeå, Östersunds Sporthall, kl. 19:00
Söndag 12 september, Umeå – Fryshuset, Östersunds Sporthall, kl. 14:00

Noterbart är att Jämtland planerar för att ta in 600 åskådare.
– Det är riktigt och vi kommer att kunna ta in 300 åskådare i två sektioner, totalt 600 personer helt avskilda från varandra med olika ingångar, toaletter, kiosker och läktarsektioner med avstånd mellan sällskap, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.