Umeås sista test

Umeå BSKT spelade sin sista testmatch på försäsongen. Platsen var Tegeltemplet i Östersund och motståndare Fryshuset.

Matchen slut: Umeå-Fryshuset 106-74 (28-17, 26-16, 32-23, 20-18).
Umeås poäng: DeMarco Dickerson 29, Cameron Oluyitan 18, Will Butler 15, Cole Welle 13, Gustav Hansson 6, Emil Häglund 6, Nils Botold 5, Anton Lindqvist 5, Eddie Czerapowicz 4, Alex Karras 3, Manne Lundmark 2.
Fryshuset: Basem Abdulkader 18, Musa Jeng 18, Pars Eref 13, Amin El Amarani 8, Elias Weibert 7, Amir Rahmati 6, Eddie Hedqvist Jallow 2, Max Lidman 2.

Umeås coach Boris Balibrea summerar dagarna i Östersund;
– På det stora hela en bra helg för oss, det var en nyttig erfarenhet mot Jämtland i fredags då vi startade utan energi och spelade dåligt i första halvlek och det blev tydligt att om vi inte jobbar hårt kommer det att se illa ut se varenda ligamatch. Alla insåg detta, vi tittade på video, tränade och vi hade bra lagmöten där alla snackade om vad som krävs. Sedan kunde vi i söndagsmatchen visa att vi kan spela med bra energi, även om Fryshuset kom till spel med skadeproblem och erfarna spelare borta, så jobbade vi med fokus på vårt eget och hade en bra match även om det fortfarande finns misstag och stunder med sämre koncentration/kommunikation. Men vi är ett ungt lag som måste jobba hårt varje dag och vi växer undan för undan.

Bloggens betyg: Bästa spelare i Umeå BSKT var Cole Welle, denna söndag levererade han en dubbel-dubbel med 13 poäng + 15 returer på 22 minuters speltid. Därtill 3 assists. Av nyförvärven stack DeMarco Dickerson ut med 29 poäng på 23 minuter och denna dag höll han nere misstagen så det blev 1 turnover mot 5 assists. Gustav Hansson har dragit tungt lass i tidigare matcher, hölls nu nere på 18 minuter, på det blev det 6 poäng + 6 assists och så var han bäst i plus/minus med +25.

x x x x x

Senare under söndagen kommer det att droppa in fler träningsresultat och fakta.
Här några slutresultat:
Dam:
Norrköping-Visby 82-63.
Uppsala-Helsingborg 55-39.
Borås-Herlev (Danmark) 90-69.
Högsbo-Wetterbygden 78-80.
Herr:
Borås-Södertälje 86-72.
Köping-Nässjö 81-73.

x x x x x

Kommande vecka ska A3 Basket Umeå spela de två sista testmatcherna innan kvalet till damernas EuroCup.
Det blir dubbelmöten på bortaplan mot Östersund Basket:
Torsdag 16/9 kl. 18:30 samt fredag 17/9 kl 17:00.

x x x x x

Bloggens matchrapportering Umeå vs Frysen:

När lagen senaste dagarna mött Jämtland har siffrorna blivit ganska likvärdiga, Umeå föll med 73-101 och Frysen torskade med 80-108.

Förra säsongen vann Fryshuset som nykomling en enda ligamatch på hela säsongen – den segern kom borta mot Umeå med 77-66.

Umeås startfemma: Gustav Hansson, DeMarco Dickerson, Cameron Oluyitan, Cole Welle och Will Butler.
Från bänken: Anton Lindqvist, Eddie Czerapowicz, Alex Karras, Emil Häglund, Nils Botold, Manne Lundmark, Melker Lindblom.

Fryshusets nye coach Åke Bärlin har ett ungt lag. Denna söndag sitter mest meriterade nyförvärvet Sheriff Drammeh på bänken och det verkar som att han ska stå över helt. I spel finns Jeng, Abdulkader, Esef, Hedqvist Jallow, Amarani, Lidman, Rahmati och Weibert.

Första perioden: 28-17.
Snabbt 6-0 för Umeå och timeout Frysen. Det fortsätter till 15-2 innan motståndarna vaknar och gör poäng till 15-7.
Umeå första inbyten är Häglund och Lindqvist, ersätter Welle och Oluyitan.
Efter fem minuters spel är läget 15-9.
Karras byter av Dickerson. Anton Lindqvist dunkar in 24-12. Czerapowicz in så Hansson får en pust. Umeå-slarv leder till 24-17 innan det kommer fyra raka BSKT-poäng i slutet av första.

Blir extra lång liten paus då resultattavlans info försvinner. Så den ska återställas.

Andra perioden: 26-16.
En bra sekvens av Umeå, inte minst defensivt som lag och i synnerhet av Wellw, plus bra bollrörelse i anfall ger Umeå öppna skott och 6-0 i upptakten av andra. Då sitter nya importtrion Butler, Dickerson och Oluyitan på bänken.
Ånyo en tidig timeout av Fryshuset. Ny öppen trea ger Umeå 37-17.
På det lite avslappning, plus byten, Frysen hugger fem raka poäng.
Det är tydligt att Umeå har en bit kvar innan de nya spelarna har kommit in i Umeås sätt att spela. Inte för att det är något konstigt med det.
När drygt halva andra har avverkats har Umeå 46-24.
Domarna jobbar hårt, Rickard Eriksson får även hämta moppen och torka svett från golvet i ett spelavbrott.
Manne Lundmark gör ett inhopp och lyckas på offensiv retur tippa in första halvleks sista poäng.

Läget i paus: Umeå-Frysen 54-33.

Tredje perioden: 32-23.
Det är förstås inte mycket till match, men bra är att Cameron Oluyitan får jobba till sig lite känsla med sitt nya lag, han sänker också ett par fina trepoängsskott tidigt i tredje.
Mitt i tredje är det 71-41 på tavlan.
Sedan blir det rätt okoncentrerat. Coach Balibrea är inte direkt nöjd med vad han ser, särskilt i försvarsarbetet. Umeås anfall går över till att Dickerson tar så gott som alla avslut.
Nisse Botold gör sin första entré.

Läget inför sista: 86-56.

Fjärde perioden: 20-18.
Sista tio ska spelas. Dickerson får en assist på ett spel man gärna skulle se mer av, då han penetrerar och sedan kickar ut bollen till en fri skytt. Öppen trea för Botold sitter klockrent.
Sedan tar Dickerson en egen trea för 98-58.
Balibrea vill inte se vidöppet hawaiii-lir se mer rejält och vaket spel, rejäl utblockering, och höjer sin röst en aning i en timeout.
Melker Lindblom gör entré.
Umeå bjuder på gratispoäng och Balibrea anser att det är dags för ännu en minuts genomgång och snack. Han vill inte slarva bort sista periodens träningsspel inför ligastarten om mindre än två veckor.
Alla ska även ha speltid, vi ser mot slutet en femma med tre egna produkter i Botold, Lindblom och Lundmark, tillsammans med Oluyitan och Butler.
Frysen är det lag som jobbar hårdast i slutet och kan därmed putsa siffrorna lite grand. Umeå hade som mest +40 poäng.

Matchen slut: Umeå-Fryshuset 106-74.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.