Obesegrad kvalmotståndare

Denna vecka ska A3 Basket Umeå – som enda svenska lag – ge sig i kast med Europaspel. Allt inleds med bortamatch sent på fredag kväll i EuroCup-kvalets första rond mot ungerska Ludovika-FCSM Csata i Budapest.

Umeås motståndare har haft en bra försäsong – som gett fem raka segrar och inte en enda förlust, mest meriterande är vinsten mot rumänska Sepsi.

I genrepet i helgen vann Csata med 78-61 på bortaplan mot Vasas Akademia, även det ett ungerskt ligalag hemmahörande i Budapest. En notering från den matchen är att Csatas nya amerikanska Stasha Carey stod över som ”en försiktighetsåtgärd”.

– Vi spelade en nyttig och lärorik match som gav svar på många av mina frågor och jag kan se vad mer som behöver göras den sista veckan före Europa-kvalet. Jag är säker på att vi kommer med ett bra spel inför en stor publik på fredag, säger Csatas coach Krisztián Tursics till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.