Upptaktsträff: ”Härlig utmaning”

På tisdagskvällen körde SBL Herr en digital upptaktsträff inför fredagens ligastart där BC Luleå startar hemma mot Umeå BSKT.

Bloggen bjuder på ett axplock från upptakten:

BC Luleås coach Peter Ökvist om nya säsongen med nya laget:
– Det är en härlig utmaning vi har framför oss med ett lag där föryngring sker och bygga en ny svensk stomme, plus att vi har till största del nya importer. Ett färskt gäng på den här resan, men det finns stor potential och mycket vilja.

Om nya importerna:
Bryce Douvier en sista pusselbiten, han har varit runt i Europa och spelat tillsammans med Tavarius Shine i Polen. Och Andrew Smith kommer att vara oerhört nyttig för oss.

Under försäsongen har BC Luleå blandat och gett – bland annat har det blivit förlust mot Umeå BSKT.
– Det har varit upp och ned, vi är långt ifrån perfekta – men blir hela tiden bättre och har stunder av briljans, även om vi ännu inte är där med att kunna göra 40 bra minuter, säger Peter Ökvist.

På frågan om målsättningen svarar Peter Ökvist precis som han alltid gör:
– Att säga något annat än att vi tävlar för att vinna är bara dumt.

Luleå-coachens tankar om premiären mot Umeå;
– Defensiven blir nyckel och returtagningen jätteviktig. Och så gäller det att vi ha anfall nog för att vinna.

x x x x x

Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea gör andra säsongen i Umeå. Åtta spelare är kvar från förra säsongen.
– Det var absolut nödvändigt att behålla så många spelare som möjligt, allt var nytt i fjol och nu behövde vi behålla grunden för att inte behöva börja från noll igen.

Om nya importen som ska göra poäng. Dickerson från college i USA.
DeMarco har galen offensiv talang, han är rookie i europeisk basket och har förstås mycket att lära men har visat på träning och försäsong att han växer hela tiden

Sex segrar förra säsongen ska bli fler.
– Nyckeln är att hålla spelarna friska och skadefria, förhoppningsvis ska vi ha lite mer tur den här säsongen och då ska vi kunna vara mer solida och tävla bättre.

Bortapremiär i Luleå.
– Luleå borta är alltid tufft även om alla publikrestriktioner ännu inte är släppta. Många människor i Luleå vill se basket live, vi är inte så vana vid publik. Det är en klubb med en av de största budgeterna och med bra spelare, men vi är förberedda och ska förhoppningsvis skapa oss chans att vinna, säger Boris Balibrea.

x x x x x

Fryshuset Basket har presenterat ännu en ny import – den 35-årige USA-centern Kenneth Sims, 206 cm, som under åren bland annat spelat ett par säsongen för Södertälje för tiotalet år sedan. Han kommer närmast från spel med Skallagrimur på Island.

– Att spela för Fryshuset den här säsongen är en chans att bygga något med ett lag som är nära familj och vänner. Jag hr spelat med flera av mina lagkamrater under sommaren så det finns en hemkänsla här. Mina mål för säsongen är först och främst att bli bättre för varje match, att vara en ledare utanför planen och att vinna matcher, säger Kenneth Sims till Fryshusets Instagram.

x x x x x

Coach Torbjörn Gehrke är tillbaka i svenska ligan och ska med sitt nya lag Köping Stars spela ligapremiär på bortaplan i Umeå Energi Arena. Uppkast tisdag den 28 september.

Gehrkes tankar inför ligastarten:
– Förhoppningsvis ska vi få tillbaka spelare och få en bra sista träningsvecka som kan göra att vi hittar lite trygghet. Då hoppas jag att vi ska kunna göra en bra match uppe i Umeå och det var två hyfsat jämna lag på försäsongen.

(Köping vann testmatchen mot Umeå BSKT i Better You North Cup – efter dubbla förlängningar).

x x x x x

Regerande mästarlaget Norrköping Dolphins har bland annat värvat Nathan Dawit från Umeå.

– Nathan Dawit är en väldigt spännande spelare att få hit och få chansen att jobba med. Att se om vi kan hjälpa honom ta ytterligare steg i sin utveckling och karriär, och att han kan hjälpa oss och hur det ska se ut, säger coach Mikko Riipinen.

x x x x x

Premiärkvällen i SBL Herr säsongen 21/22:
Fredag 24 september:
Kl. 19:04 BC Luleå-Umeå BSKT
Kl. 19:04 Norrköping-Fryshuset
Kl. 20:04 Jämtland-Nässjö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.