Värvning på ”obefintlig marknad”

Mark Basket tappade centern Tiffany Jones, 188 cm. Amerikanskan skrev kontrakt – som hon sedan bad att få annulera.

De senaste veckorna har ligaklubben sökt med ljus och lykta efter en ersättare.

I ett pressmeddelande skriver klubben: ” Dock är marknaden för centrar vid den här tiden på året obefintlig även om vi försökt med runt  20 agenter och deras ”stall” dygnet runt. Vi har i stället valt att spela med något kortare lag med snabbare spel och är mycket nöjda med att få presentera 180 cm J´Kyra Brown!”

Amerikanskan J´Kyra Brown spelade senast med Yalova Vip i den turkiska andraligan där hon snittade 17 poäng + 8 returer. Hon skrev inför den här säsongen på för Verviers i Belgien – men ska nu i stället landa i Mark och den svenska ligan.

Klubben skriver: ”Då vi signade J’Kyra igår kommer det att ta mellan en till tre veckor att få henne spelklar beroende på hur snabbt Migrationsverket jobbar. J’Kyra är i Belgien och kommer kunna ansluta till laget omgående för träning. Vår tredje amerikanska Brittany Henandes landade igår efter lite trubbel med ett gäng missade flyg den senaste tiden vilket gör att vi ser de två första matcherna mot Alvik och A3 som en del av vår försäsong, Men säsongen är lång och vi är nöjda nu med de trupp vi har och vi vet att alla experter tippar oss klart sist vilket såklart är mycket bra och motiverande där vi slipper all press.”

– Med J´Kyra får vi in en snabb etablerad och motiverad spelare som kan spela på flera positioner och gjort det bra både i ACC på college och i Turkiet. J´Kyra kommer att få ta ett stort defensivt ansvar under vår egen korg trots att hon ”bara” mäter 180 cm lång. Det var vår guard, Chanette Hicks, som rekommenderade oss försöka få hit J´Kyra och berömde hennes tuffa spel vilket jag ser fram emot att få se i hallarna i Sverige i vinter, säger Marks coach Fredrik Almqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.